pühapäev, 2. märts 2014

Singi-juustu võileivatort

Pikk sünnipäevade tähistamine jätkus ja valmistasin jälle võileivatorti. Seekord siis katsetasin uut retsepti, tulemus jäi küll hea ja maitsev, kuid leibasid oleks pidanud millegagi immutama, et jääks mahlasem.
Koostis:
24 viilu vormileiba
12 viilu röstsaia

Juustutäidis:
150 g riivjuustu
2 küüslauguküünt
3 dl majoneesi

Singitäidis:
200 g sinki
4 keedetud muna
0,5 pikka kurki
200 g toorjuustu (tegin Farmi köögi-toorjuustuga, lisasin ise sibulat ja tilli, et oleks "toorjuust maitserohelisega")
1 dl majoneesi

Kate:
200 g maitserohelisega toorjuustu (ikka Farmi köögi-toorjuust ise lisatud rohelisega)
2 dl majoneesi

Kaunistamiseks:
kurki
juustu
kirsstomateid

Valmistamine:
Lõika leibadel ja saiadel servad ära. Aseta alusele esimene kiht leiba (3x4). Sega riivjuust majoneesi ja küüslauguga ning määri segu leivakihile.
Lao peale saiakiht. Haki sink, munad, kurk, sega toorjuustu ja majoneesiga ning määri saiakihile.
Lao peale leivakiht. Sega omavahel toorjuust ja majonees, kata tort seguga.
Lase tordil tõmmata vähemalt 5 tundi, parem 12+ tundi.
Kaunista kurgi, tomatite ja juustuga.

Kommentaare ei ole: