pühapäev, 2. märts 2014

Ananassipirukas

Oleme seda kooki juba aastaid oma pereringis teinud ning sai seda ka seekord sünnipäevadeks tehtud.

Koostis:
150 g võid või margariini
1 muna
1 dl suhkrut
3 dl nisujahu
1 dl kaerakliisid (võib asendada ka jahuga)
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 purk ananassikonservi (eemalda vedelik/siirup)
2 dl hapukoort
1 muna
1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine:
Hõõru toasoe margariin (või) natuke vahule, lisa kanamuna. Sega kuivained kokku ja lisa vahule. Määri koogivorm margariiniga ja vajuta taigen vormi põhjale ja äärtele. Sega täidiseained ja kalla põhja peale.
Küpseta pirukat 200 kraadises ahjust 30 minutit.

Kommentaare ei ole: