pühapäev, 2. märts 2014

Rabarberimaius

Kuna panin eelmisel suvel sügavkülma rabarbereid, siis oli viimane aeg neid kasutama hakata, sest eile avastasin aiast juba uued punased rabarberininad.
Tegin igaksjuhuks külalistele ühe koogi veel, mis oli suhteliselt rammus, aga ikka väga maitsev.

Koostis:


400 g rabarberit
100 g suhkrut
2 tl tärklist
2 sl kondenspiima
50 võid
200 g küpsisepuru

Munavalgevaht:
4 munavalget
2 sl suhkrut
vanillisuhkrut

Valmistamine:
Koori rabarber ja tükelda. Purusta küpsised ja puista/aseta need vormi põhja. Viiluta küpsiste peale või, laota peale rabarberitükid ja lisa suhkur ning tärklis. Küpseta 7-10 minutit 200 kraadi juures.
Võta vorm ahjust välja, lisa kondenspiim ja kata munavalgevahuga. Küpseta kuldpruuniks (~10 minutit).






Kommentaare ei ole: