pühapäev, 13. aprill 2014

Naadimuffinid

Magusad muffinid, milles teoreetiliselt on see ka naat, aga reaalselt mingit eri-maitset tunda ei ole (vähemalt mina ei tunne).
Kevadised värsked naadilehed on väga vitamiinirohked ja kui on võimalust neid korjata, siis miks mitte kasutada neid toidus.

Koostis:
2 muna
1 dl suhkrut
100 g sulatatud võid
2 dl nisujahu
0,75 dl hapukoort
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
pisut soola (hästi vähe!)
2-3 dl kokku pressitud naadilehti

Valmistamine:
Kalla naadilehtedele kuum vesi peale ja lase mõni minut seista. Seejärel kurna naat, pressi veest kuivaks ja haki peeneks. Vahusta munad suhkruga. Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga ning lisa vahule. Lisa ka sulatatud või ja vanillisuhkur. Sega hapukoor ja naat taignasse. Jaota taigen muffinivormidesse ja küpseta 220 kraadi juures ~15 minutit.

Kommentaare ei ole: