Pole seda juba paar nädalat teinud, nii et pilti pole lisada, aga ühe endise sööja soovil panen kirja.
Koostis:
Kaste:
2-3 küünt küüslauku
vähemalt 100 g peekonit (olen pannud ka 200 g, siis ei pea noa-otsaga taga otsima :))
200 g vahukoort
1 tops sulatatud juustu (Merevaik)
riivitud parmesani
Pasta:
500 g pastat (olen teinud tavaliste spagettidega, kuigi originaalretseptis tagliatelled)
Valmistamine:
Pane soolaga maitsestatud vette pasta keema ja keeda vastavalt pakendil olevale juhendile. Kurna (võid jätta veidi vett alles, kui kastmega tulemus liiga kuiv jääb).
Kuumuta pann, lisa õli ja kuumuta hakitud küüslauku veidi aega (jälgi, et kõrbema ei läheks!). Lisa tükeldatud peekon ja kuumuta/prae kergelt. Kalla peale koor ja lase veidi podiseda, siis lisa sulatatud juust ja maitsesta soola-pipraga (tahtmise korral basiilikuga) ja kuumuta veel mõned minutid.
Sega pasta kastmega, tõsta taldrikusse, lisa riivitud parmesani ja söö!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar