Imehea vanillimaitsega magus (ja rammus :)) kook, mis on suhteliselt lihtne valmistada ja nagu minu näitest näha, siis ka kukkumiskindel. Nimelt hommikul kodus ust lukku keerates kukkus kook saltoga vastu ukse-esiseid kive ja isegi koogivorm läks mõlki....aga kook oli ikka ilus ja ühes tükis :)
Retsepti leidsin Nami-Namist.
Koostis:
Põhi:
180-200 g Digestive küpsiseid
65 g võid (sulatatud)
Täidis:
400 g toorjuustu (tegin Farmi Köögi toorjuustuga, kuigi originaalretseptis Philadelphia Full-fat)
75 g suhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Valmistamine:
Purusta küpsised (mina purustasin topelt-kilekotis lihahaamriga) ja sega sulatatud võiga. Suru küpsise-või segu lahtikäiva koogivormi põhja (mina määrisin koogivormi igaksjuhuks enne võiga) ja pane külma tahenema.
Sega kõik täidise ained omavahel, vahusta mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Lase ~20 minutit jahtuda.
Sega katte ained - hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur omavahel ja vala koogile. Küpseta 230 kraadises ahjus ~7 minutit, kuni pealmine kiht on muutunud kuivemaks/tahkemaks.
Enne serveerimist lase koogil täiesti maha jahtuda. Serveeri värskete puuviljadega, nt. maasikate või vaarikatega. Olude sunnil tegin seekord granaatõunaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar