laupäev, 15. veebruar 2014

Tuunikala võileivatort - meie pere firmakas

Seda võileivatorti oleme juba ligi 10 aastat teinud, sest ta on lihtsalt nii hea ja kõigile maitseb. Nii, et tegin ka oma tänaseks sünnipäevaks ja ilmselt teen ka järgmisel nädalal Meie sünnipäevadeks.
Tuunikala-võileivatort

2 röstsaia
Munakreem:
4-5 keedumuna (ma teen alati ilma munadeta. Tordi maitse selle all ei kannata)
200 g  juustu
200g Merevaiku (hea on kreveti-Merevaiguga teha, aga tavalisega jääb ka ikka hea)
2 spl paksu majoneesi (ma panen alati rohkem)
250 g hapukoort (20%) (panen ka enamasti natuke rohkem)
1 pakk krabinuudleid

Kalakreem:
2 karpi purustatud tuunikala vees
200 g Merevaiku
1/2 sidruni mahl
2 spl paksu majonnees (ikka panen rohkem)
250 g hapukoort
tilli

Kaunistamiseks: krevette või krabisõrakesi, kurki ja/või mida hing ihaldab

Lao saiadest 2x3 või 2x3,5 põhi. Kata esimene kiht kalakreemiga, siis sai, siis munakreem, sai, kalakreem, sai munakreem. Kata ka tordi servad ja pane külma seisma ~24 tunniks. Enne söömist kaunista.







Kommentaare ei ole: