Töökaaslastele ja sõpradele sai jõuludeks tehtud trühvleid. Proovisime mitmeid erinevaid sorte.
Kiirtrühvlid
1 purk kondenspiima
400 g šokolaadi
1 minipudel likööri
kakaod
tuhksuhkrut
Sulata šokolaad.
Sega kondenspiima hulka liköör.
Lisa šokolaad. Pane segu külmkappi ja hoia seal, kuni segu on tahkunud.
Vormi massist pallid.
Keeruta trühvlid kakaost ja tuhksuhkrust läbi nii, et need jääksid mõnusalt kirjud.
Rummi-rosinatrühvlid
1,5 dl rosinaid
1 dl tumedat rummi (ma tegin heleda rummiga ja panin pruuni suhkrut juurde)
150 g tumedat šokolaadi (min 70%)
100 g võid
3 dl tuhksuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 munakollane
kaunistuseks purustatud pähkleid või tumedat kakaod
Pane rosinad ööseks rummi sisse likku. Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Vahusta toasoe või tuhk- ja vanillisuhkruga. Lisa munakollane ja jahtunud šokolaad. Nõruta rosinad üleliigsest rummist ja lisa segule. Jäta segu jahedasse seisma ja kui see on piisavalt tahenenud, veereta kakaos või pähklis pallideks.
(Pärit ajalehest AjaLeht, detsember 2013).
Kakao- ja tšillitrühvlid
3/4 dl vahukoort
100g tumedat šokolaadi riivituna
1 tl tšillipipart
1 tl kaneeli
kakaod
Kuumuta vahukoor keemiseni, tõsta tulelt. Lisa šokolaad,tšillipipar ja kaneel. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lase segul jahtuda, kuni see muutub tahkemaks. Tõsta lusikaga küpsetusaberile või veereta meelepärased pallikesed ja lase seejärel külmkapis täielikult jahtuda. Veereta jahtunud trühvleid kakaos.Säilita tühvleid jahedas.
(Retsept pärit Santa Maria brošüürist)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar