esmaspäev, 17. veebruar 2014

Makaroni-lillkapsa-makrasalat

Tööjuures sünnipäeva tähistamiseks tegin suure potitäie makaroni-lillkapsa-makrasalatit. Polnud seda mitu aastat saanud ega söönud, aga kuna tööl käib alati sünnipäevadel uute ja huvitavate asjade proovimine, siis pidin ju neid üllatama.
Niisiis, retsept:

1 lillkapsas
~300g makrat (mul olid Vici krabipulgad)
~500 g tomateid
1 pakk väikseid makarone
500 g hapukoort
~400+ g majoneesi
soola maitsestamiseks

Keeda makaronid. Hoia/keeda lillkapsast mõne minuti kuumas vees, et kapsas läheks natuke pehmemaks, aga sama jääks veel krõmpsuma. Haki makra ja tomatid. Kui kapsas ja makaronid jahtunud, siis sega kõik koostisosad kokku. Sega hapukoor ja majonees (tunde ja vedeluse järgi) soolaga ja lisa salatile. Kui on liiga "puine", siis lisa veel hapukoot-majoneesi.
Salat soovitav teha valmis paras aeg enne söömist, peaasi et mitte liiga vara, sest salat kipub aja jooksul vesiseks minema.

Kommentaare ei ole: